Bekijk, doe, proef en beleef!

Heb je vanuit jouw privé suite je oog laten vallen op een punt in het mooie uitzicht? Tijd om het te ontdekken! Dwaal door het bos en de duinen, bezoek het strand met de zee of een van de dorpen en steden in de buurt... Buiten wacht een wereld vol mogelijkheden!

Noordhollands Duinreservaat

Schotsehooglander2 campinggeversduin

Aan de voet van de Watertoren ligt het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootse natuurgebieden van ons land. Het is 20 km lang en 2,5 km breed. Een prachtig gebied dus om naast jouw romantische overnachting urenlang lopend of fietsend te dwalen over de mooiste paden. In het duinreservaat komen veel diverse plant- en diersoorten voor. Misschien spotten jullie ze wel tijdens je tocht. Zo kan je Schotse Hooglanders, Konikpaarden, Exmoor-pony's en plaatselijk ook schapen en Hollandse landgeiten tegen het lijf lopen. Dat is pas een unieke beleving!

Wanneer je het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heb je een duinkaart nodig. Natuurlijk ontvangen jullie deze duinkaart wanneer je bij ons verblijft tijdens een bijzondere overnachting. Een tip om te bezoeken is bezoekerscentra De Hoep in Castricum. Hier kan je terecht voor alle informatie over ons bijzondere natuurgebied, of als je een excursie in het duingebied wil boeken.

Schotsehooglander2 campinggeversduin
Duinen sfeer
KNOEST INTERIOR 19joe

Culinair genieten

In de naaste omgeving van hotel Watertoren Duin & Bosch vind je veel gezellige cafés, fijne bars en goed aangeschreven restaurants. Van informeel en knus tot design en haute cuisine. Breng jouw romantische overnachting naar een nóg hoger niveau en geniet van een uniek weekend weg!

Eten en drinken in de regio

Een echte aanrader is Het Eethuijsje in Castricum, een sfeervol restaurant met een menukaart voor echte fijnproevers. Tevens in dit dorp vind je restaurant Brutaal, welke er met zijn - op het seizoen gebaseerde - kaart zeker mag zijn. Voor liefhebbers van een landelijke, warme sfeer, is Gasterij het Ruiterhuys zeker een bezoek waard. Daar tegenover, aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat, diner je gegarandeerd spectaculair bij restaurant Aan het Bosch. Of ga all out en combineer jouw overnachting met een luxe diner in restaurant Apicius in Bakkum, waar de chef en sommelier met het menu en de wijnkaart 1 Michelinster en 16 Gault Milleau punten op hun naam hebben staan. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

Genieten aan zee

Voor liefhebbers van de kust zijn de diverse beachclubs en strandtenten in Castricum aan Zee een bezoekje waard. Geniet tijdens jouw romantische overnachting van de beste cocktails en met uiterste zorg geselecteerde gerechten of hapjes bij Club Zand, Deining en Zeezicht.

Culinair gamba diner luxe

Een stedentrip

Gracht Teylers museum water boten

Ontdek de gezellige, mooie steden van Noord-Holland; Alkmaar en Haarlem. Beiden liggen op nog geen half uur rijden van Watertoren Duin & Bosch en zijn ook met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken.

Vlakbij Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het strand, aan de rivier het Spaarne, ligt de oude stad Haarlem. Tuur naar de prachtige gevels op de panden rondom de gezellige pleinen of bezoek een van de bijzondere musea zoals het Frans Hals of Teylers Museum. Na dit bezoek strijk je neer op een van de vele terrasjes of bij een goed restaurant in de stad.

Alkmaar is de kaasstad bij uitstek. Met zijn vele pleintjes, waaronder het beroemde Waagplein met de Waagtoren, leuke kleine winkelstraatjes en vele monumenten, is er veel te zien en te doen. Kijk je ogen uit bij het Stedelijk Museum, ga samen suppen op de grachten of bezoek één van de bierbrouwerijen en proeflokalen. Alkmaar is van vele markten thuis!

Frans Hals Museum Manieristenzaal