Ontdek de wereld beneden

Heb je vanuit de Watertoren je ogen laten vallen op het mooie uitzicht? Tijd om het ook te ontdekken! De zee, het strand, de duinen, de steden... Buiten de suite wacht er een wereld vol mogelijkheden!

Het Noordhollands Duinreservaat

CG hooglander

Aan de voet van de Watertoren ligt het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootse natuurgebieden van ons land. Het is 20 km lang en 2,5 km breed. Een groot gebied dus om urenlang lopend of fietsend te verdwalen over de mooiste paden. In het Noordhollands Duinreservaat komen veel plant- en diersoorten voor. Misschien spotten jullie ze wel tijdens een wandel- of fietstocht. Er lopen Schotse Hooglanders, Konikspaarden, Exmoor pony's en plaatselijk ook schapen en Hollandse landgeiten.

Wanneer je het Noordhollands Duinreservaat bezoekt heb je een duinkaart nodig. Natuurlijk ontvangen jullie ook een duinkaart wanneer jullie bij ons overnachten.
Bij het bezoekerscentra De Hoep in Castricum kunnen jullie terecht om meer te leren over het natuurgebied, of als jullie een excursie in het duingebied willen boeken.


CG hooglander
Natuur Bakkum

De mooie steden Haarlem of Alkmaar

Gracht Teylers museum water boten

Ontdek de gezellige steden van Noord-Holland, Alkmaar en Haarlem. ze liggen om nog geen half uur rijden van Watertoren Duin & Bosch.

Vlakbij het strand, aan de rivier het Spaarne, ligt de oude stad Haarlem. Tuur naar de mooie gevels op de panden rondom de gezellige pleinen of bezoek een bijzondere musea zoals het Frans Hals Museum of Teylers Museum. En strijk na dit bezoek neer op een van de vele terrasjes in de stad.

Alkmaar is een kaasstad bij uitstek. Met zijn vele pleintjes, leuke kleine straatjes en vele monumenten is er veel te zien en te doen. Suppen op de grachten of lekker borrelen bij de kerk, Alkmaar is van vele markten thuis.

Frans Hals Museum Manieristenzaal